ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Μαυρομάτικα με καπνιστή πέστροφα

22 Οκτωβρίου 2015

Υλικά

  • Για τη σαλάτα

  • 250γρ. φασόλια μαυρομάτικα

  • 1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο, καθαρισμένο

  • 500γρ. καπνιστή πέστροφα

  • 6 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο

  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες

  • 100γρ. αγγουράκια τουρσί, σε ροδέλες

  • 5 λιαστές ντομάτες, σε μικρά κομματάκια

  • αλάτι

  • Για τη σος

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα

  • 60γρ. γιαούρτι στραγγιστό

  • 2 κουτ. σούπας ξίδι

  • λίγο αλάτι

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα μαυρομάτικα με το κρεμμύδι σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Βήμα 2

Τα κατεβάζετε από τη φωτιά μόλις μαλακώσουν και πριν αρχίσουν να λιώνουν, τα σουρώνετε και πετάτε το κρεμμύδι.

Βήμα 3

Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της σος, στη συνέχεια ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με τα μαυρομάτικα και ανακατεύετε καλά.

 

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace