Αποπομπή της Σαββαΐδου αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο!

22 Οκτωβρίου 2015

Τέλος στο σίριαλ με την παραίτηση της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων βάζει το υπουργικό συμβούλιο, αφού αποφασίστηκε η αποπομπή της.

Ολοι οι υπουργοί υπέγραψαν ώστε να αποπεμφθεί η κυρία Σαββαΐδου, μετά την άρνησή της να παραιτηθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να αποπεμφθεί η κυρία Σαββαΐδου η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει νόμο σύμφωνα με τον οποίο θα τη θέσουν σε αργία. Αγνωστο παραμένει ακόμα ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης της στη θέση του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, ενώ το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η απομάκρυνση της κυρίας Σαββαΐδου έχει πλούσιο παρασκήνιο, αφού στον σχεδιασμό της κυβέρνησης ήταν, από την εποχή Βαρουφάκη στο ΥΠΟΙΚ, η αντικατάσταση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) από μια υπηρεσία που θα είναι στα πρότυπα των ανεξάρτητων Αρχών και η οποία θα έχει διοικητικό συμβούλιο, διευθύνοντα σύμβουλο και αυξημένο βαθμό ανεξαρτησίας από την εκάστοτε κυβέρνηση. Τότε ακούστηκαν και οι πρώτοι ψίθυροι για την απομάκρυνση Σαββαΐδου.

Την παραίτησή της είχε ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατόπιν οδηγιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς η κυρία Σαββαΐδου ελέγχεται από την Εισαγγελία για αδικήματα απιστίας και παράβασης καθήκοντος. Το υπουργικό συμβούλιο υπέγραψε την αποπομπή της μετά τη μη παραίτησή της και η κυβέρνηση επικαλείται το πλαίσιο περί πλημμελήματος.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ