Στην Ουάσινγκτον ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών για τη Volkswagen

23 Οκτωβρίου 2015

Την Ουάσινγκτον θα επισκεφτεί την Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Αλεξάντερ Ντόμπριντ, προκειμένου να συζητήσει το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων της εταιρείας Volkswagen με τον αμερικανό ομόλογό του Άντονι Φόξ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ο Ντόμπριντ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θέλει επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχους της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) για το ίδιο θέμα.

Την Πέμπτη η Volkswagen ανακοίνωσε ότι διερευνά αν το παράνομο λογισμικό - που είχε τοποθετηθεί σε 11 εκατομμύρια οχήματα του ομίλου - ενδέχεται να βρίσκεται και σε έναν άλλο τύπο κινητήρα ντίζελ, πιο σύγχρονο. Αφότου αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, πριν από περίπου έναν μήνα, έχει «ενοχοποιηθεί» μόνο ένας τύπος ντιζελοκινητήρα, ο ΕΑ189, αλλά εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «τα επίπεδα εκπομπής του κινητήρα ΕΑ288 αποτελούν αυτήν την στιγμή αντικείμενο επιπρόσθετων ερευνών».

Η VW διαβεβαίωσε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 θα έρθει σε επαφή με όλους τους ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

 

 

koutipandoras.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ