Κρεμ μπρουλέ σοκολάτας!

24 Οκτωβρίου 2015

Υλικά

  • 250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

  • 250ml γάλα, πλήρες

  • 120γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

  • 6 κρόκοι αβγών

  • 15γρ. κακάο

  • ζάχαρη για το καραμέλωμα

 

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το κακάο.

Βήμα 2

Τη βάζετε στη φωτιά κι αφού πάρει βράση το μίγμα, το ρίχνετε στους κρόκους και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Στη συνέχεια γεμίζετε τα ειδικά πυρίμαχα μπολάκια της κρεμ μπρουλέ που είναι ρηχά, με ύψος μόλις 2εκ, τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτετε καυτό νερό, περίπου 2 δάχτυλα, από τον πάτο του ταψιού. Ψήνετε τις κρέμες στον προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά μέχρι να πήξουν (ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο και το σκεύος).

Βήμα 4

Αφού βγουν από το φούρνο αφήνετε να κρυώσουν και τις διατηρείτε στο ψυγείο. Όταν θέλετε να σερβίρετε, τις πασπαλίζετε με ζάχαρη την οποία καίτε με φλόγιστρο να καραμελώσει. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα εποχής και σερβίρετε.

 

 

http://www.olivemagazine.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +118072+43395+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τι είναι αυτό που ψάχνεις στη ζωή σου;
Τι ψάχνω στη ζωή μου; Άλλος ψάχνει την...
Γιατί, ενώ προσπαθώ, δεν έχω τη σχέση που θέλω;
Δεν είναι αμοιβαία τα αισθήματα, νιώθω...