ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Λιγκουίνι με βασιλικό και λεμόνι

24 Οκτωβρίου 2015

Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού

  • ξύσμα από 2 λεμόνια

  • 1 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού φρέσκου

  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι ελαφρώς σπασμένο στο γουδί

  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα σε φλοίδες

  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

Βήμα 2

Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα μεσαίο κατσαρολάκι, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε φέρνοντας μια δυο βόλτες μόνο το σκόρδο, για να μην καεί και πικρίσει. Προσθέτετε τις ελιές, το ξύσμα και φέρνετε τα υλικά άλλη μια βόλτα. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι. Προσθέτετε το βασιλικό, το ροζ πιπέρι και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού ομοιόμορφα η σάλτσα. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πιπέρι και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

 

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...