ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Λιγκουίνι με βασιλικό και λεμόνι

24 Οκτωβρίου 2015

Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού

  • ξύσμα από 2 λεμόνια

  • 1 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού φρέσκου

  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι ελαφρώς σπασμένο στο γουδί

  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα σε φλοίδες

  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.

Βήμα 2

Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα μεσαίο κατσαρολάκι, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε φέρνοντας μια δυο βόλτες μόνο το σκόρδο, για να μην καεί και πικρίσει. Προσθέτετε τις ελιές, το ξύσμα και φέρνετε τα υλικά άλλη μια βόλτα. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι. Προσθέτετε το βασιλικό, το ροζ πιπέρι και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού ομοιόμορφα η σάλτσα. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πιπέρι και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

 

 

 

http://www.olivemagazine.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +118075+43397+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πέθανε η Νανά Καραγιάννη
Τα νέα της ημέρας
Πέθανε η Νανά Καραγιάννη