Βρούτσης: Οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν

24 Ιουνίου 2013
Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τις νέες αμφισβητήσεις που προκαλούν οι διαπιστώσεις της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για τη διατήρηση των συντάξεων στα σημερινά επίπεδα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, διαβεβαιώνει ότι οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν εφόσον «ο κρατικός προϋπολογισμός εγγυάται την ομαλή καταβολή τους».

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο υπουργός διευκρινίζει ότι, σήμερα η μέση σύνταξη δεν υπερβαίνει τα 907,65 ευρώ και προβλέπει αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών Ταμείων λόγω «της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, της αύξησης των ελέγχων για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, αλλά και της διαφαινόμενης σταθεροποίησης της απασχόλησης».

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, δηλώνει ότι το νέο σύστημα θα είναι ανταποδοτικό και προαναγγέλλει επέκταση του εργοσήμου και καθιέρωση του ασφαλιστικού πιστοποιητικού για όλες τις επιχειρήσεις.

Σε σχέση δε με το περίφημο κοινωφελές πρόγραμμα για τις οικογένειες χωρίς εργαζομένους, επιβεβαιώνει ότι η εκκρεμότητα παραμένει, εν αναμονή των εγκρίσεων από την Κομισιόν για μεταφορά κονδυλίων από επιχειρησιακά προγράμματα που κινδυνεύουν να χαθούν ως μη αναξιοποίητα.

Πηγή: www.enikos.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ