Λεμονάτη σούπα με ρεβίθια και κοτόπουλο

25 Οκτωβρίου 2015

Υλικά

  • 400γρ. ρεβίθια βρασμένα

  • 400γρ. στήθος κοτόπουλο, σε μικρά κομμάτια

  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

  • 3 καρότα σε λεπτές φέτες

  • 1 κλωνάρι σέλερι σε λεπτές φέτες

  • 4 - 5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών

  • 50ml ελαιόλαδο

  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • ξύσμα από 1 λεμόνι

  • χυμό από 2 λεμόνια

  • φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα

  • αλάτι, πιπέρι

 

 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 2

Προσθέτετε το θυμάρι, τη δάφνη, το ζωμό, τα ρεβίθια, την πάπρικα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα ρεβίθια. Σερβίρετε τη σούπα με φύλλα μαϊντανού και εάν θέλετε με φρυγανισμένο ψωμί.

 

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ