Νόστιμοι πατατονοκεφτέδες!

25 Οκτωβρίου 2015
Συστατικά
  • 4 μέτριες πατάτες ξεφλουδισμένες
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σοταρισμένο
  • 250 γρ. τόνος σε λάδι, καλά στραγγισμένος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. ψιλικομένος δυόσμος
  • 1 κ.σ. ψιλοκομένος μαϊντανός
  • ½ φλιτζάνι του καφέ ούζο
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ηλιέλαιο και λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο (σπασμένο στο γουδί)
  • 5-6 φρέσκα κλωνάρια θυμάρι

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Βράζουμε τις πατάτες, χοντρά κομμάτια, σε νερό με αλάτι για ½ ώρα.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε το φύλλο δάφνης.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με το πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τον τόνο, αφού έχουμε στραγγίσει το λάδι του, το κρεμμύδι ψιλοκομένο, τα μυρωδικά, το ψιλοκομμένο θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το ούζο, την φρυγανιά, το αλεύρι και τέλος τα 2 αυγά και το γλυκάνισο.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να γίνουν μια μάζα και αφήνουμε ½ ώρα στο ψυγείο. Βάζουμε το ηλιέλαιο (όχι μεγάλη ποσότητα)σε βάθος 1 εκ. σε ένα πλατύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε πολύ καλά μέχρι να φτάσει τους 180 βαθμούς.
  • Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα, πλάθουμε κεφτεδακια, αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

 

 

 

http://akispetretzikis.com/

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ