Συλλήψεις ακροδεξιών βομβιστών στην Καλαμάτα

26 Οκτωβρίου 2015

Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τις αρχές στην Καλαμάτα, καθώς, το Σάββατο, συνελήφθησαν πέντε άτομα που φέρονται να τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην Καλαμάτα και τον Μυστρά. Η πιθανολογούμενη διασύνδεση των πέντε με ακροδεξιά οργάνωση προβληματίζει τους συμμετέχοντες στις έρευνες.

Οι πέντε συλληφθέντες, ένας 52χρονος Καλαματιανός (φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο) και τέσσερις Δραμινοί ηλικίας από 28 έως 34 ετών, κατηγορούνται για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε Καλαμάτα και Μυστρά το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο, εκείνο που κέντρισε το ενδιαφέρον των αρχών είναι η υπογραφή με το δελφικό «Ε» που άφησαν και στα δύο σημεία των εκρήξεων.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στις 4:00, εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος είχε τοποθετηθεί σε περιβάλλοντα χώρο του υποκαταστήματος της Τραπέζης της Ελλάδος στην οδό Νικηταρά, στο κέντρο της Καλαμάτας, και προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε παρακείμενο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Δύο ώρες αργότερα, ίδιου τύπου αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε στην πλατεία του Μυστρά, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το χέρι του αγάλματος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

Η Ομάδα «Εψιλον Ευ»

Όπως επισημαίνει η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», οι πέντε συλληφθέντες φέρονται να είναι μέλη μιας ακροδεξιάς οργάνωσης, της «Ομάδας Ε», η οποία προσδιορίζεται με τα δύο γράμματα «Ε.Υ» και το σήμα της είναι ίδιο με εκείνο που βρέθηκε στα σημεία των εκρήξεων.

Τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης, η οποία δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, πιστεύουν στον Δία (όχι στο δωδεκάθεο), μιλούν για την απευθείας συγγένεια των Ελλήνων με τους αρχαίους Έλληνες , ενώ στα κείμενά τους καταφέρονται κατά του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου και είναι εχθρικοί απέναντι στον χριστιανισμό και το Βυζάντιο.

Οι πέντε οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και τις επόμενες ημέρες θα απολογηθούν στην Ανακρίτρια.

efsyn


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Elizabeth Gilber
Η Σκέψη της ημέρας
Elizabeth Gilber
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...