Πρώτος στόχος αλλά με «αγκάθια»

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς ενημέρωσε χθες τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ότι ο νούμερο ένα «εκλεκτός» του για τον πάγκο της ΑΕΚ είναι ο Γκουστάβο Πογιέτ και πλέον περιμένει από τον Εκτελεστικό Διευθυντή να συναντηθεί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για να αποφασίσουν αν θα ανάψουν στο Τεχνικό Διευθυντή το «πράσινο φως» προκειμένου να προχωρήσει το deal με τον 47χρονο Ουρουγουανό προπονητή. 
Ο «Μπέλι» ανέλυσε όλα τα δεδομένα στον «Ντούσκο» και κυρίως τα δύο θέματα τα οποία χρίζουν… άνωθεν εντολής για να τρέξει η υπόθεση διαδοχής του Τραϊανού Δέλλα. Ποιά είναι αυτά; Καταρχήν το οικονομικό και κατά δεύτερον η χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Πογιέτ υπάρχει οικονομική διαφορά. Όχι τεράστια, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα. Επίσης ο πρώην προπονητής της Σάντερλαντ θέλει «κλειστό» συμβόλαιο για τουλάχιστον 2,5 χρόνια, με τους «κιτρινόμαυρους» να μην επιθυμούν να δεσμευτούν για τόσο μεγάλο διάστημα. Βλέπετε η «πατάτα» που είχε γίνει με τον Λορένθο Σέρα Φερέρ (επί εποχής Ντέμη Νικολαΐδη) αποτελεί μεγάλο μάθημα. 
Από εκεί και πέρα υπάρχει πάντα η περίπτωση του Χάβι Γκράθια, για την οποία σας έχουμε αναλύσει τα δεδομένα. Υπενθυμίζουμε ότι έχει ρήτρα 3 εκατ. ευρώ και οι ετήσιες απαιτήσεις του για τον ίδιο και τους συνεργάτες του κυμαίνονται τουλάχιστον στο 1,2 εκατ. ευρώ (μικτά).
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η οριστική απόφαση για τον Πογιέτ ή τον όποιο άλλο προπονητή επιλεχθεί τελικά -διότι υπάρχουν και κάποιες άλλες περιπτώσεις που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας- θα παρθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 
Στόχος των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι να παρακολουθήσει ο διάδοχος του Δέλλα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, να κάτσει ενδεχομένως για πρώτη φορά στον πάγκο στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και να έχει μετά μπροστά του τη διακοπή (λόγω της Εθνικής ομάδας) για να δουλέψει.
Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε ότι εκτός από την Άστον Βίλα η οποία έχει στο στόχαστρό της τον Πογιέτ (χθες υπήρξε ένα ακόμα σχετικό δημοσίευμα στην Irish Mirror), στο «κόλπο» έχει μπει και η Λέβαντε. Χθεσινοβραδινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας superdeporte.es, τον είχε ως υποψήφιο διάδοχο του Λούκας Αλκαράθ, ο οποίος απολύθηκε…

Σχετικά άρθρα