«Σκιές» σκανδάλου στη Ρεάλ (pics)

Μπλεξίματα για την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς η «βασίλισσα» βρίσκεται στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω μίας… έμμεσης χρηματοδότησης του Δήμου Μαδρίτης προς την «βασίλισσα»! Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ισπανική εφημερίδα «El Pais»!
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο Δήμος της Μαδρίτης με την μέθοδο της υπερκοστολόγησης αγόρασε το 2011 μία έκταση που ανήκε στην «βασίλισσα» έναντι 22.693.054 ευρώ, ενώ η αντικειμενική της αξία, ήταν αδύνατον να υπερβαίνει τα 12,2 ευρώ!

Αυτή η έκταση των 70.815 τ.μ. στην περιοχή «Τέμπας» Μαδρίτης αγοράστηκε από την «βασίλισσα» το 1998 έναντι μόλις 488.000 ευρώ, όμως παρέμεινε δίχως καμία χρήση από τους «μερένχες». Αρχικά φέρεται να δόθηκε αυτή η έκταση ως… αντάλλαγμα για την έκταση που έφτιαξε η «βασίλισσα» το αθλητικό κέντρο και στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Τελικά στις 29 Ιουλίου του 2011, η Ρεάλ μαδρίτης πούλησε το συγκεκριμένο οικόπεδο στον Δήμο Μαδρίτης έναντι 22.693.054 , έχοντας κέρδος 3.700% μέσα σε 13 χρόνια!

Αυτό που ερευνά η Κομισιόν, σε συνεργασία και με την ισπανική κυβέρνηση, είναι ο τρόπος που υπερκοστολογήθηκε αυτή η αγορά! Βλέπετε, οι εταιρίες που ανέλαβαν να εκτιμήσουν την αντικειμενική του αξία, κρίνοντας διάφορους παράγοντες, υπογραμμίζουν ότι το μέγιστο που θα μπορούσε να πουληθεί ήταν 12,2 εκ. ευρώ. Μ’ αυτά τα δεδομένα «φαίνεται» πως 10 εκ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου πήγαν ως… «δωρεά» προς την Ρεάλ Μαδρίτης!

Διαβάστε εδώ τα επίσημα έγρραφα της ευρωπαϊκής Ένωσης
 

Σχετικά άρθρα