«Χαστούκι» και αποκλεισμός για Άρσεναλ

Διαβάστε ακόμα:
Χτύπησαν Τσάμπερλαιν και Γουόλκοτ
Η Άρσεναλ γνώρισε βαριά ήττα στο «Χίλσμπορο»από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ με 3-0 για τους «16» του Λιγκ Καπ και αποκλείστηκε από την διοργάνωση! Εκτός έμεινε και η Τσέλσι στα πέναλτι εκτός από την Στόουκ (αν και στο 90′ έμεινε με 10 παίκτες), πέρασε η Έβερτον από την «άσπρη βούλα» κόντρα στην Νόριτς, η Χαλ έβγαλε εκτός από τα… 11 βήματα την Λέστερ!  
«Χαστούκι» για τους «κανονιέρηδες» στο «Χίλσμπορο», μια έδρα όπου έχει να κερδίσει 19 χρόνια. Το σκορ για τη Γουένσντεϊ άνοιξε στο 27′ ο Ρος Γουάλας, στο 40′ ο Ζοάο έκανε το 2-0, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 52′ ο Χάτσινσον. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League αγωνίστηκε με τους: Τσεχ, Ντεμπισί, Τσέιμπερς, Μερτερσάκερ, Γκίμπς, Φλαμινί, Καμαρά (60′ Μπιέλικ), Κάμπελ, Τσάμπερλαιν (5′ λ. τρ. Γουόλκοτ) (18′ λ.τρ Μπενάσερ), Ιβόμπι, Ζιρο.
Εκτός του Λιγκ Καπ έμεινε και η Τσέλσι με τον Ζοσέ Μουρίνιο να είναι σε δύσκολη θέση. Οι «μπλε» ηττήθηκαν με 5-4 στα πέναλτι στην έδρα της Στόουκ. Στο 33’ έγινε πάντως αλλαγή ο Ντιέγκο Κόστα, καθώς τραυματίστηκε και μπήκε στη θέση του ο Ρεμί. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1 με τους Λονδρέζους να ισοφαρίζουν στο 90’+1 με τον Ρεμί αλλά στην παράταση δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και το ματς πήγε στα πέναλτι. Βλέπετε, στο 90’+3 αποβλήθηκε ο Μπάρνσλεϊ με δεύτερη (η πρώτη στο 18’) κίτρινη κάρτα. Από την «άσπρη βούλα» ο Αζάρ ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του, χάνοντας το τελευταίο πέναλτι.
Την πρόκριση στα πέναλτι πήραν τόσο η Έβερτον όσο και η Χαλ. Η ομάδα του Λίβερπουλ αντιμετώπιζε τη Νόριτς με την κανονική διάρκεια του αγώνα να είναι ισόπαλη με 1-1. Στα πέναλτι οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 4-3 καθώς οι φιλοξενούμενοι έχασαν δυο εκτελέσεις
Στον αγώνα της Χαλ με την Λέστερ δεν μπήκαν γκολ στην κανονική διάρκεια (0-0) με τις δυο ομάδες να σκοράρουν στην παράταση (1-1). Στα πέναλτι, οι «τίγρεις» με 5-4 πήραν την πρόκριση.
Αναλυτικά για την φάση των «16» του Λιγκ Καπ Αγγλίας έχουμε:ΤρίτηΈβερτον – Νόριτς 4-3 πεν. 1-1 παρ./κ.α. (88′ Όσμαν / 51′ Μπασόνγκ)Σέφιλντ Γουέντσντεϊ – Άρσεναλ 3-0 (27′ Γουάλας, 40′ Λούκας Ζοάο, 51′ Χάτσινσον)Χαλ – Λέστερ 5-4 πεν. 1-1 παρ. 0-0 κ.α. (105’ Ερνάντες/99’ Μαχρεζ)Στόουκ – Τσέλσι 5-4 πεν. 1-1 παρ./κ.α. (52′ Γουόλτερς / 90’+1 Ρεμί)ΤετάρτηΜάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας (21:45)Λίβερπουλ – ΜπόρνμουθΣαουθάμπτον – Άστον ΒίλαΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίντλεσμπρο (22:00)

Σχετικά άρθρα