Σταθάκης: Τα τέσσερα βήματα σταθεροποίησης της οικονομίας

28 Οκτωβρίου 2015

Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, έθεσε τα τέσσερα σημεία που -σύμφωνα με τον ίδιο- διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην πλήρη αποκατάσταση της σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας και της επιστροφής στην ανάπτυξη, στις αρχές του 2016. 

Κατά την απονομή των βραβείων True Leaders 2014 που διοργάνωσε η ICAP Group, ο κ. Βαρουφάκης συνόψισε τα σημεία ως εξής:

  • Ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι τα Χριστούγεννα.
  • Ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων ως το τέλος Νοεμβρίου.
  • Ολοκλήρωση του σχεδίου ανάκαμψης και επιστροφής της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης, τον Μάρτιο.

Επίσης, ο υπουργός σημείωσε ότι οι οικονομικοί δείκτες εμφανίζονται βελτιωμένοι, αναφέροντας χαρακτηριστικά την πρόβλεψη για ύφεση στο 1,3%, αντίθετα με τις αρχικές εκτιμήσεις. 

«Για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη πρέπει να επενδύσουμε στην εξωστρέφεια, να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και να επενδύσουμε σε δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας... Για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους, πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλα τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως τον νέο αναπτυξιακό νόμο, το ΕΣΠΑ και τις αναπτυξιακές τράπεζες, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματικότητα και κυρίως στη νεανική επιχειρηματικότητα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης. 

efsyn


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ