Σίλβα: «Ξέρω τι σημαίνει ντέρμπι» (video)

Τη στιγμή να που ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό περιμένει ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Μάρκο Σίλβα και συγκρίνει το ελληνικό «κλάσικο» με το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκο Σίλβα στο CNN Greece
Για το φετινό ξεκίνημα του Ολυμπιακού και τα ρεκόρ: «Χωρίς καμία αμφιβολία η καθημερινή δουλειά, ο επαγγελματισμός, η καθημερινή προσπάθεια έχουν ως αποτέλεσμα έχουν αυτή την πολύ καλή αρχή που έχουμε κάνει. Για να πετύχεις ένα ρεκόρ είναι δύσκολο, πόσω μάλλον να το σπάσει ή να το ξεπεράσει. Αυτό όμως οφείλεται στη δουλειά μου».
Για τη διαφορά που φαίνεται πως έχει με τις άλλες ελληνικές ομάδες: «Μας αρέσει το γεγονός πως έχουν κερδίσει τα παιχνίδια μας με δίκαιο τρόπο και με ξεκάθαρα μεγάλη διαφορά. Αυτό αποδεικνύει πως υπάρχει διαφορά και μας αρέσει πως όλοι το παραδέχονται πόσο δίκαιη είναι η νίκη μας και πόσο μεγάλη είναι ανωτερότητά μας σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Εμείς είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτό, αλλά δεν μένουμε εκεί. Θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, ξέρουμε πως δεν θα κερδίζουμε πάντα και στόχος μας είναι να γινόμαστε όλο και καλύτεροι».
Για το αν μοιάζει ο Ολυμπιακός με την Μπάγερν: «Όταν μιλάμε για την Μπάγερν, έχει στείλει ήδη το μήνυμα, αφού έχει κερδίσει δέκα αγώνες και εμείς είμαστε σε καλό δρόμο, αφού έχουμε κερδίσει οχτώ αγώνες μας. Από τη στιγμή που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι ένα καλό σημάδι για τη δουλειά μας και τα αποτελέσματα που έχουμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι αποτελέσματα αυτά, όμως ξέρουμε όλοι ότι στο ποδόσφαιρο όλα αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα. Είμαστε ευχαριστημένοι και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, αφού δεν έχει τελειώσει τίποτα. Είναι ένα καλό σημάδι ότι τα πράγματα πάνε καλά για εμάς, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι όλοι μαζί παίκτες, προπονητές και κόσμος για να φτάσουμε ακόμα καλύτερα».
Για το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έχοντας ζήσει το Μπενφίκα-Σπόρτινγκ: «Υπάρχουν πολλές ομοιότητες στα δύο ντέρμπι που περιγράψατε. Είναι δύο πολύ μεγάλοι αντίπαλοι, δύο μεγάλες ομάδες. Έχει πάντα μεγάλη σημασία ο μεταξύ τους αγώνας. Περιέργως έχουν τα ίδια χρώματα το κόκκινο και το πράσινο, όπως στη δική μου χώρα. Δεν έχω ζήσει το παρόμοιο ντέρμπι στην Ελλάδα, όμως γνωρίζω τη σημασία που έχει για τις δύο ομάδες που θέλουν τη νίκη. Είναι στιγμές που μένουν στο μυαλό ενός αθλητή ή προπονητή, αλλά σημασία για έναν παίκτη να ευχαριστηθεί έναν τέτοιο ματς και να τα θυμάται αργότερα. Πάντα στόχος είναι η νίκη, αλλά σημασία έχει να το απολαύσεις».

Σχετικά άρθρα