Σκέπασε τον κόσμο η πανσέληνος της Ελλάδας

26 Ιουνίου 2013


 

Εκατομμύρια φωτογραφικές μηχανές και smart phones σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης απαθανάτισαν την εντυπωσιακή Πανσέληνο, με τις φωτογραφίες να κατακλύζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η εικόνα του γνωστού Ελληνα φωτορεπορτέρ Γιάννη Μπεχράκη με το ολόγιομο φεγγάρι να ξεπροβάλλει πίσω από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο έκανε τον γύρο του κόσμου και δημοσιεύτηκε σε μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού. Μιλώντας στο «Εθνος» ο Γιάννης Μπεχράκης λέει ότι αν και είναι περισσότερο γνωστός από ρεαλιστικά θέματα, τα οποία συχνά είναι σκληρά, φωτογραφίζει οτιδήποτε κεντρίσει το ενδιαφέρον του. «Γενικά μου αρέσουν τα αστέρια και θέματα που έχουν σχέση με τη φύση. Τα κυνηγάω όσο μπορώ». Ηταν η πρώτη φορά που ο κ. Μπεχράκης βρέθηκε στο Σούνιο για να φωτογραφίσει την Πανσέληνο και η εμπειρία του προκάλεσε πρωτόγνωρα συναισθήματα.

«Πήγα στο Σούνιο δύο μέρες στη σειρά και ουσιαστικά έκανα δύο εικόνες. Η μία ήταν με το φως της ημέρας και η άλλη τη νύχτα. Αισθάνθηκα γαλήνη σαν άνθρωπος», τονίζει.

Πηγή: Το Έθνος

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ