Έντεκα νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο στο Αιγαίο - 242 οι διασωθέντες από το ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου (φωτό)

29 Οκτωβρίου 2015

Ο αριθμός των μεταναστών που διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα χθες το απόγευμα ανοιχτά της Εφταλούς, στη βόρεια Λέσβο, όταν βυθίστηκε το ξύλινο σκάφος τους, ανέρχεται σε 242, είπαν οι αρχές, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα άλλοι από τους τρεις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και δύο αγοράκια.

«Δεν έχουμε εικόνα του πόσοι λείπουν ακόμα», είπε εκπρόσωπος του Λιμενικού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα πτώματα ενός άνδρα και των δύο παιδιών βρέθηκαν μετά από εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή, μετά από το δυστύχημα που θεωρείται το μεγαλύτερο στη θάλασσα σε χωρικά ύδατα της Ελλάδας όσον αφορά τον αριθμό ατόμων φέτος.

Αυτά δεν ήταν όμως τα μόνα θύματα της χθεσινής ημέρας στο Αιγαίο, καθώς σε άλλα ναυάγια έχασαν τη ζωή τους ακόμα οκτώ άνθρωποι. Σε δύο περιστατικά στη Σάμο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι (εκ των οποίων τρία παιδιά), στο Αγαθονήσι πνίγηκαν δύο παιδιά και μία γυναίκα, ενώ στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης ξεψύχησε ένα αγοράκι πέντε ετών που είχε βρεθεί νωρίτερα σε λέμβο.

Περισσότεροι από 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο, μεταβαίνοντας στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που έχει να αντιμετωπίσει η ήπειρος εδώ και δεκαετίες. Οι ροές έχουν αυξηθεί πρόσφατα καθώς οι μετανάστες προσπαθούν να προλάβουν τα κρύα του χειμώνα, περνώντας τα στενά θαλάσσια όρια μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας σε υπερπλήρη πλοιάρια.

www.koutipandoras.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ