Διαφορετικές ψητές μελιτζάνες!

29 Οκτωβρίου 2015

Υλικά

  • 8 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές ροδέλες

  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • λίγο αλάτι

  • Για τη σάλτσα

  • 5 ντομάτες μέτριες ώριμες, ξεφλουδισμένες+ ψιλοκομμένες

  • 4 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα

  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 3 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1 κουτ. γλυκού κάρι

  • 2 κουτ. γλυκού κουρκουμά (κιτρινόριζα)

  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο

  • το εσωτερικό από 5-6 σπόρια ξερό κάρδαμο

  • 1 κουτ. γλυκού σποράκια κόλιανδρο, χτυπημένα ελαφρά στο γουδί

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

  • αλάτι, πιπέρι

 

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χαράζετε μπακλαβαδωτά τις ροδέλες μελιτζάνας, τις αλατίζετε, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο.

Βήμα 2

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε ελαφρά το κρεμμύδι με την πιπεριά. Προσθέτετε τη ντομάτα, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα μισκοσκεπασμένη να μαγειρευτεί για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν οι χυμοί της ντομάτας και να μείνει με το λάδι της.

Βήμα 4

Απλώνετε τις μελιτζάνες σε ταψί ή σε πυρίμαχα ατομικά πιάτα, τις περιχύνετε με τη σάλτσα, και τις ψήνετε για 10-15 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν (βίντεο)
Τα νέα της ημέρας
16:26 Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν (βίντεο)