Κρέπες με καραμέλα και πορτοκάλι

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<p style="text-align: justify;"><strong>Για τις κρέπες</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.</li>
<li>1 πρέζα αλάτι</li>
<li>1 αυγό χτυπημένο ελαφρά</li>
<li>250-300 ml γάλα 3,5% λιπαρά</li>
<li>ηλιέλαιο για τηγάνισμα</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Για την καραμέλα</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>1 κ.γ. γλυκάνισο σε σπόρους</li>
<li>200 γρ. ζάχαρη</li>
<li>1 στικ βανίλιας</li>
<li>30 + 20 ml ούζο</li>
<li>3 πορτοκάλια</li>
<li>30 γρ. βουτύρο</li>
<li>200 ml νερό</li>
<li>κρέμα για σερβίρισμα</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text" style="text-align: justify;">
<p>Αυτές οι κρέπες είναι μία από τις πιο αγαπημένες Γαλλικές συνταγές και έχουν σιρόπι από καραμέλα και πορτοκάλι ή μανταρίνι! Αν στο τέλος τις φλαμπάρουμε και με λίγο κονιάκ γίνονται ασυναγώνιστες! </p>
<p><strong>Για τις κρέπες</strong></p>
<ul>
<li>Βάζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι. Κάνουμε ένα πηγαδάκι στη μέση του και ρίχνουμε μέσα το αυγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός .</li>
<li>Όσο  ανακατεύουμε, ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο μέχρι να πάρουμε ένα αραιό χυλό.</li>
<li>Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά , προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο και το σκουπίζουμε με λίγο χαρτί κουζίνας.</li>
<li>Ετοιμάζουμε τις κρέπες (για την κάθε κρέπα βάζουμε μια βαθιά κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι.</li>
<li>Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα από τη μία μεριά και μετά τη γυρνάμε να πάρει χρώμα και από την άλλη.</li>
<li>Αφαιρούμε από το τηγάνι με μια σπάτουλα και βάζουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο. Μετά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις κρέπες (βγαίνουν περίπου 8).</li>
</ul>
<p><strong>Για την καραμέλα</strong></p>
<ul>
<li>Φιλετάρουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε τα φιλετάκια τους και το χυμό σε ένα μπολ</li>
<li>Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα.</li>
<li>Αφαιρούμε από τη φωτιά , προσθέτουμε το ούζο (τα 30 ml), το βούτυρο, το χυμό πορτοκαλιού , 1 κ.γ. γλυκάνισο και ζεσταίνουμε ελαφρά . Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού.</li>
<li>Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι. Βάζουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε τις κρέπες διπλωμένες . Αφήνουμε 2-3 λεπτά να ρουφήξουν το ζουμί και φλαμπάρουμε αν θέλουμε με λίγο κονιάκ.</li>
</ul>
</div>
<p style="text-align: justify;"> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα