ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ : Τάρτα με κολοκυθάκια

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<p style="text-align: justify;"><strong>Για τη ζύμη</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. που το έχουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά πριν ξεκινήσουμε</li>
<li>1 πρέζα αλάτι</li>
<li>125 γρ. βούτυρο παγωμένο καλά και κομμένο σε μικρούς κύβους</li>
<li>60 γρ. γιαούρτι</li>
<li>2 κ.γ. χυμό λεμόνι</li>
<li>60 ml πολύ παγωμένο νερό</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες 5 χιλιοστών</li>
<li>1.5 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη</li>
<li>1 κούπα τριμμένη φέτα μαλακή</li>
<li>λίγη τριμμένη μοτσαρέλα (100 γρ.)</li>
<li>1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Επιπλέον</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>1 αυγό</li>
<li>1 κ.σ. νερό</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Για τη ζύμη</strong></p>
<ul>
<li style="text-align: justify;">Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ</li>
<li style="text-align: justify;">Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το νερό και το λεμόνι με ένα σύρμα χειρός.</li>
<li style="text-align: justify;">Προσθέτουμε το βούτυρο στο μείγμα με το αλεύρι και με τα χέρια μας τρίβοντας τα, κάνουμε το βούτυρο να μοιάζει σαν τρίμματα.</li>
<li style="text-align: justify;">Προσθέτουμε και το μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.</li>
<li style="text-align: justify;">Τέλος γρήγορα με τα χέρια μας σχηματίζουμε μια μαλακή ζύμη.</li>
<li style="text-align: justify;">Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.</li>
<li style="text-align: justify;">Για να ετοιμάσουμε τα κολοκυθάκια τα βάζουμε στα μικροκύματα για 20 δευτερόλεπτα.</li>
<li style="text-align: justify;">Απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.</li>
<li style="text-align: justify;">Σκουπίζουμε και την πάνω μεριά με χαρτί κουζίνας επίσης.</li>
<li style="text-align: justify;">Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε για να μαράνουμε λίγο τα κολοκυθάκια και να μην έχουν τόσα υγρά όταν μπουν στην τάρτα.</li>
<li style="text-align: justify;">Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το λάδι</li>
<li style="text-align: justify;">Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με μια κ.γ. από το σκορδόλαδο.</li>
<li style="text-align: justify;">Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα τη γεύση μας.</li>
<li style="text-align: justify;">Αφήνουμε τη γέμιση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την τάρτα μας.</li>
<li style="text-align: justify;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς</li>
<li style="text-align: justify;">Βάζουμε λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί.</li>
<li style="text-align: justify;">Με τη βοήθεια ενός πλάστη και επιπλέον αλευριού ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλο διαμέτρου 30 εκ.</li>
<li style="text-align: justify;">Μεταφέρουμε το φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη πάνω στο ταψί με τη λαδόκολλα.</li>
<li style="text-align: justify;">Βάζουμε το μείγμα του τυριού πάνω στο κέντρο της τάρτας αφήνοντας ένα περιθώριο 5 εκ. γύρω γύρω από τη ζύμη κενό.</li>
<li style="text-align: justify;">Απλώνουμε όμορφα όμορφα τις φέτες από τα κολοκυθάκια πάνω στο μείγμα των τυριών.</li>
<li style="text-align: justify;">Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο από το μείγμα του σκορδόλαδου.</li>
<li style="text-align: justify;">Ξεκινάμε να διπλώνουμε τη ζύμη πάνω από την γέμιση δημιουργώντας όμορφες πτυχές.</li>
<li style="text-align: justify;">Το κέντρο της τάρτας παραμένει ανοιχτό.</li>
<li style="text-align: justify;">Είναι μια “χωριάτικη” τάρτα-πίτα οπότε δεν χρειάζεται να είμαστε καλλιτέχνες στο δίπλωμα.</li>
<li style="text-align: justify;">Η ζύμη είναι πάρα πολύ τραγανή και τριφτή όταν ψήνεται αλλά πολύ μαλακή όταν την φτιάχνουμε και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για τις απλές τάρτες μας.</li>
<li style="text-align: justify;">Ανακατεύουμε το αυγό με το νερό σε ένα μπολάκι.</li>
<li style="text-align: justify;">Ψήνουμε την τάρτα αφού απλώσουμε με ένα πινέλο το μείγμα από αυγό και νερό πάνω στη ζύμη.</li>
<li style="text-align: justify;">Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η ζύμη και να φουσκώσει ωραία ωραία το τυρί.</li>
<li style="text-align: justify;">Αφήνουμε να κρυώσει για δέκα λεπτά, σκορπίζουμε το βασιλικό από πάνω και σερβίρουμε ζεστή κόβοντας σε τρίγωνα.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα