Φιογκάκια με σάλτσα ντομάτας, τόνο και ούζο

31 Οκτωβρίου 2015
  • 1 πακέτο "Φιογκάκι"

  • 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ

  • 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι ή σε νερό καλά στραγγισμένες

  • 2 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρη τη μια σκελίδα, σε φετούλες τη δεύτερη)

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο

  • 1 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο

  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν αλ ντέντε σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Βήμα 2

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο, την ντομάτα, το σκόρδο και ανάλογο αλατοπίπερο. Βράζετε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το ούζο και βράζετε για 10 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε τον τόνο και το βασιλικό και ανακατεύετε.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

Βήμα 3

Ύστερα στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν και σερβίρετε σε πιάτα με επιπλέον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αν επιθυμείτε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ