Ψωμί με μπίρα και ξηρούς καρπούς

31 Οκτωβρίου 2015

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 μεγάλο μπουκάλι μπίρα

  • ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

  • ½ φλιτζάνι σταφίδες

  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη

  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

  • 2 κουτ. σούπας λάδι

  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα

  • λίγο λάδι για το άλειμμα

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μέτριο μπολ αδειάζετε τη μπίρα και προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Βήμα 4

Αλείφετε με λάδι 2 μακρόστενες φόρμες για κέικ (ή ατομικά φορμάκια αν προτιμάτε) και μοιράζετε μέσα το μίγμα. Αν θέλετε, σκορπάτε από πάνω λίγους ξηρούς καρπούς (ηλιόσπορους, πασατέμπους, καρύδια, κλπ).

Βήμα 5

Ψήνετε τα ψωμιά στο φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αλείφετε με λάδι.

 

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ