ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Ζεστή σαλάτα με ρεβίθια, ταχίνι και λιαστή ντομάτα

31 Οκτωβρίου 2015

Υλικά

  • 300γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς

  • 50γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι

  • 100γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες

  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • 1 ματσάκι μέντα ψιλοκομμένη

  • χυμό από 2 λεμόνια

  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο

  • ελαιόλαδο

  • αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη να στραγγίξουν εντελώς.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα ρεβίθια με το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα τις πιπεριές Φλωρίνης, τα ντοματίνια και τη μέντα για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτετε το λεμόνι, το ταχίνι, το κύμινο, ανάλογο αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε για 5 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα με επιπλέον ψιλοκομμένη μέντα αν θέλετε.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Τα νέα της ημέρας
13:47 Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ