Τσίπρας στη Βουλή: Δεν ζητάω λεφτά για τα παιδιά που σώζουμε στο Αιγαίο

31 Οκτωβρίου 2015

«Θα σώσω όσα περισσότερα νήπια μπορώ»

Αυτός είναι ο Αλέξης, αυτή είναι η Ελλάδα, αυτοί είμαστε εμείς!...

AΣΤΡΑΨΕ και βρόντηξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στη Βουλή για το προσφυγικό. Στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αρνήθηκε να μπει σε λογικές παζαριού ζητιανεύοντας χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ζωές που σώζουν οι ελληνικές δυνάμεις. «Για τα παιδιά που πνίγονται στο Αιγαίο δεν θα ζητήσω ποτέ λεφτά. Θα σώσω όσα περισσότερα νήπια και βρέφη μπορώ», είπε συγκλονισμένος ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για το ποια είναι η Ελλάδα και ποιος είναι ο Πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος δε, προς τον εκπρόσωπο της ΝΔ, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος διαρκώς ρωτούσε τον Πρωθυπουργό «τι πήρατε», ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Πόσο κοστολογείται ένα παιδί, ένα παιδάκι πέντε χρονών που πνίγεται στη θάλασσα του Αιγαίου και εμείς θα πρέπει να το σώσουμε. Πόσο κοστολογείται ένα πιάτο φαΐ, μια ανθρώπινη αγκαλιά, μια κουβέρτα για να ζεστάνει αυτά τα παιδιά».

Στο σημείο αυτό ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους ευρωπαίους εταίρους, σε αυτούς που κουνάνε το δάκτυλο στην Ελλάδα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση. Ο ελληνικός λαός είναι φτωχός αλλά πλούσιος σε αξίες και ανθρωπιά. Δεν διεκδικούμε λοιπόν ούτε ένα ευρώ. Δεν διεκδικούμε ούτε ένα ευρώ για να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που πεθαίνουν στην αυλή μας. Όποιος από εμάς εδώ, είχε ανθρώπους που πέθαιναν στην αυλή του, θα διεκδικούσε να τους δώσει ένα πιάτο φαί για να τους σώσει.

Μακριά λοιπόν από εμάς εκείνες οι λογικές που θέλουν να κοστολογήσουν την ανθρωπιά». Στο σημείο αυτό ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα… παχύδερμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας κουνάνε το δάκτυλο είπε: Η Ελλάδα διδάσκει ανθρωπιά. Η Ελλάδα τούτη την κρίσιμη ώρα διδάσκει στους ευρωπαίους εταίρους, ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης. Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης είναι αυτό που δείχνει η Μυτιλήνη.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε με δριμύτητα σε αυτούς που οδήγησαν  το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη στον εμφύλιο και την καταστροφή. Κατηγόρησε Αμερικανούς και Ευρωπαίους ως υπεύθυνους για την τραγωδία που περνάνε οι λαοί στα αραβικά κράτη, και τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Αυτές τις μέρες είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας τα κύματα του Αιγαίου δεν ξεβράζουν απλά νεκρούς πρόσφυγες και νεκρά παιδιά, αλλά ξεβράζουν στις ακτές μας τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Διότι δεν μπορεί να μένει κανείς απαθής εδώ και μήνες σε μια ανθρωπιστική τραγωδία που εξελίσσεται με ευθύνη της Δύσης, με ευθύνη των δυτικών κυβερνήσεων.

Διότι οι πολεμικές επεμβάσεις στην περιοχή δεν είναι επεμβάσεις που έγιναν για να αναδείξουν τον αναγκαίο εκδημοκρατισμό των κρατών αυτών αλλά για να αναδείξουν γεωπολιτικά συμφέροντα που κακώς υπολογίστηκαν ότι δεν θα είχαν τέτοιες τραγικές συνέπειες από τις κυβερνήσεις της Δύσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα όσοι έσπειραν ανέμους θερίζουν θύελλες. Μόνο που αυτές τις θύελλες αφορούν κυρίως τις χώρες πρώτης υποδοχής.

 

 

 

http://www.kontranews.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ