Κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο με τυριά

31 Οκτωβρίου 2015

Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά «Κοφτό Melissa»

  • 500ml γάλα

  • 200ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά

  • 4κουτ. σούπας βούτυρο

  • 4κουτ. σούπας αλεύρι

  • 300γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη ή ανάμικτα τυριά της επιλογής σας (κασέρι, γραβιέρα κλπ)

  • αλάτι πιπέρι

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν al dente σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Βήμα 2

Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο κι ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Το ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής να γίνει μία ομοιογενής μάζα την οποία εξακολουθείτε να ψήνετε και να ανακατεύετε για μισό λεπτό ακόμη. Προσθέτετε το γάλα τμηματικά εξακολουθώντας να ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα και περιμένετε να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.

Βήμα 3

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το περισσότερο από το τριμμένο τυρί. Κρατάτε λίγο στην άκρη για το ψήσιμο.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε την κρέμα των τυριών και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί που κρατήσατε και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα η επιφάνεια του φαγητού. Σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι ζεστό μαζί με το σκεύος ψησίματος, μόλις το βγάλετε από το φούρνο.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ