ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Σαλάτα με ελιές, μανιτάρια και ντοματίνια

31 Οκτωβρίου 2015

Υλικά

 

  • 250γρ. ελιές μαύρες, γλυκές (χωρίς κουκούτσι)

  • 100γρ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα (βασιλομανίταρα)

  • 250γρ. ντοματίνια

  • 3 σκελίδες σκόρδου

  • 2 κλαδάκια θυμάρι

  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  • αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Σε ένα μπολ μουλιάζετε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά και μετά τα σουρώνετε.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τρεις κουταλιές σούπας λάδι, ρίχνετε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε λίγα λίγα, για μερικά λεπτά. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά.

Βήμα 3

Προσθέτετε τις ελιές και το σκόρδο στο ίδιο λάδι που σοτάρατε τα μανιτάρια. Σοτάρετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Τα βγάζετε από το τηγάνι και διατηρείτε τις ελιές ζεστές μαζί με τα μανιτάρια.

Βήμα 4

Ρίχνετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τις ελιές, ανακατεύετε και τα μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμη. Μεταφέρετε σε σαλατιέρα, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού

 

 http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν (βίντεο)
Τα νέα της ημέρας
16:26 Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν (βίντεο)
 Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε
Η Σκέψη της ημέρας
14:58 Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε