Πλειστηριασμοί και δάνεια στην κυβερνητική ατζέντα

2 Νοεμβρίου 2015

Πολιτική λύση για τη διευθέτηση των «κόκκινων» δανείων και τους πλειστηριασμούς θα αναζητήσει η κυβέρνηση με πρωταρχικό γνώμονα να μην οδηγήσει σε διάλυση της κοινωνικής συνοχής και να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας για την κυβερνητική σταθερότητα.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει επανειλημμένα ότι δεν πρόκειται να δεχτεί λύση που θα επιβαρύνει τα χαμηλά εισοδήματα. Ομοίως θα πράξει και ενώπιον του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος φτάνει αύριο στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη.

Στην περίπτωση των πλειστηριασμών Ευρωπαίοι παράγοντες εμφανίζονται να μην υποχωρούν στα ζητήματα των ορίων ένταξης στην προστασία της πρώτης κατοικίας, απειλώντας να δημιουργήσουν ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον για την αγορά ακινήτων.

Το προσφυγικό σε πρώτο πλάνο

Οι υποχρεώσεις του πρωθυπουργού δεν περιορίζονται στα θέματα οικονομίας. Ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί την Τετάρτη τον Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες επί του συνόλου της θεματολογίας των σχέσεων Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Πέμπτη Τσίπρας και Σουλτς θα βρεθούν στη Λέσβο στη σκιά των ναυαγίων με δεκάδες νεκρούς στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις αυξημένες υλικές και οικονομικές ανάγκες για τη διαχείριση της προσφυγικής ροής και την απροθυμία μερίδας Ευρωπαίων να χαλαρώσουν τους όρους υποδοχής προσφύγων.

Παράλληλα θα διεξαχθούν ουκ ολίγες συσκέψεις των συναρμόδιων υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, ενώ ο Νίκος Μουζάλας εν όψει και της συνόδου κορυφής στη Μάλτα στις 11 και 12 του μηνός, σχεδιάζει να έχει σειρά συναντήσεων με πολιτικούς αρχηγούς.

efsyn


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ