Στους 45 οι νεκροί τα τελευταία 24ωρα ανοιχτά της Λέσβου - Στη Μυτιλήνη Τσίπρας και Σουλτς

2 Νοεμβρίου 2015

Συνεχίζει να αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τα ναυάγια στο Αιγαίο αγγίζοντας  τους 45 μόλις τα τελευταία 24ωρα. Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, ενώ εντός της εβδομάδας προγραμματίζει συνάντηση με δημάρχους και μητροπολίτες των νησιών Λέσβου, Χίου, Κω, Σάμου και Λέρου.

Στη Σάμο, 11 πρόσφυγες άφησαν την τελευταία τους πνοή στα παγωμένα νερά, όταν το σκάφος, που τους μετέφερε, βυθίστηκε ενώ πλησίαζε βραχώδη περιοχή, 20 μέτρα από την ακτή. Πέντε γυναίκες, δύο παιδιά και τέσσερα βρέφη είναι ο τραγικός απολογισμός.

Σε δεύτερο ναυάγιο βόρεια του Φαρμακονησίου, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και περισυλλέγει τέσσερις σοροί, ενώ αγνοείται η τύχη ακόμη επτά ατόμων.

Πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των προσφυγικών ροών σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι οι λύσεις δεν είναι μόνο ευρωπαϊκές και ότι η Τουρκία παίζει μεγάλο ρόλο στην προσφυγική κρίση. Για τον λόγο αυτό προετοιμάζει επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, ενώ εντός της εβδομάδας προγραμματίζει συνάντηση με δημάρχους και μητροπολίτες των νησιών Λέσβου, Χίου, Κω, Σάμου και Λέρου που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο από το προσφυγικό κύμα.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη, με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, θα επισκεφθούν τη Λέσβο, για να σταλεί μήνυμα, ότι η Ευρώπη δεν παρακολουθεί αμέτοχη τις εξελίξεις.

avgi.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ