Tηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και ανανά

2 Νοεμβρίου 2015

Υλικά

  • 200γρ. ρύζι γιασεμιού ή μπασμάτι βρασμένο και στραγγισμένο

  • 1 ανανά κομμένο στη μέση και καθαρισμένο

  • τη σάρκα του ανανά, σε κυβάκια

  • 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες

  • 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι

  • φυλλαράκια από φρέσκο κόλιανδρο

  • 1 φλιτζάνι κάσιους

  • αλάτι, πιπέρι

  • Για τη μαρινάδα

  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από ρύζι ή μηλόξυδο

  • 6 κουτ. σούπας σόγια σος

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο

  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ με καπάκι βάζετε τη σόγια σος, τη ζάχαρη, το τριμμένο τζίντζερ, το σκόρδο και το ξίδι και ανακατεύετε. Ρίχνετε μέσα στη μαρινάδα το κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπολ και βάζετε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.

Βήμα 2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε πολύ καλά το λάδι, μέχρι να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι, μέχρι να ψηθεί.

Βήμα 3

Ρίχνετε στο τηγάνι το ρύζι και τα κάσιους, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τη μαρινάδα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί.

Βήμα 4

Τέλος, ρίχνετε τα κομματάκια του ανανά, τον φρέσκο κόλιανδρο και ανακατεύετε. Μοιράζετε το ρύζι με το κοτόπουλο στα πιάτα-ανανά και σερβίρετε.

 

 

 

 

 http://www.olivemagazine.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ