ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Κουλουράκια γεμιστά με μαρμελάδα

2 Νοεμβρίου 2015
Συστατικά

Για τα κουλουράκια

  • 160 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 110 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

  • μαρμελάδα
  • ξηροί καρποί, ψιλοκομμένοι (προαιρετικά)

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Περνάμε από σίτα το αλεύρι με το μπέικιν και τα κρατάμε σε ένα μπολ
  • Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα.
  • Αφαιρούμε από το μίξερ και με μία πλαστική κουτάλα μαζεύουμε τα υπολλείματα που τυχόν υπάρχουν στα τοιχώματα. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για λίγο.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη
  • Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και απλώνουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη αφού την έχουμε βάλει ανάμεσα από 2 λαδόκολλες και αφού την πασπαλίσουμε με αρκετό αλεύρι για να μη μας κολλήσει.
  • Το φύλλο πρέπει να έχει πάχος 3-4 χιλιοστά
  • Παίρνουμε 2 τσέρκια με διάμετρους 6 εκ. και 4 εκ. 
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και κάνουμε με το τσέρκι των 6 εκ. δίσκους στη μισή ζύμη (οι οποίοι θα είναι οι πάτοι από τα μπισκότα μας ).
  • Με την άλλη μισή ζύμη κάνουμε δίσκους με το τσέρκι διαμέτρου 6 εκ. και σε κάθε δίσκο κάνουμε τρύπα με το τσέρκι διαμέτρου 4 εκ.
  • Απλώνουμε τα μπισκότα μας σε λαδόκολλα.
  • Στο τέλος τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 13-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά γεμίζουμε τα κουλουράκια με μαρμελάδα της αρεσκείας μας!

 

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...