Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ από τις 9 το βράδυ

3 Νοεμβρίου 2015

Προειδοποιητική στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει απόψε, από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη των δρομολογίων, οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον Ηλεκτρικό και το τραμ. Διαμαρτύρονται για «την κακοδιαχείριση στα μέσα μαζικής μεταφοράς» και «την ολιγωρία των υπευθύνων για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που βρίσκονται τα μέσα σταθερής τροχιάς».

Στην κινητοποίηση μετέχουν τέσσερις φορείς των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ. Τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ), Εργαζομένων στο Τραμ (ΣEΤ) και η Ενωση Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, σε κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης, που αποτελεί παράρτημα του τελευταίου νόμου 4337/15, δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός, ούτε ποσοτικά στοιχεία με προβλέψεις και στόχους.

Εκφράζουν επίσης φόβους για νέες περικοπές δαπανών και προσωπικού, καθώς και για αναθέσεις σημαντικών τομέων σε εργολάβους.

Τέλος, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις ελλείψεις σε τροχαίο υλικό στον Ηλεκτρικό, καθώς και στα συνεχή τεχνικά προβλήματα των συρμών τρίτης γενιάς που χρησιμοποιούνται στο μετρό.

Κλειστή κατά διαστήματα η Κακιά Σκάλα

Εκτός κυκλοφορίας θα τεθούν οι σήραγγες της Κακιάς Σκάλας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, αλλά μόνο στο ρεύμα προς Κόρινθο, για να γίνουν εργασίες συντήρησης.

Οι διακοπές θα γίνουν απόψε, το βράδυ της Τετάρτης και της Πέμπτης, από τα μεσάνυχτα ώς τις 5 τα ξημερώματα της επομένης και στο διάστημα αυτό οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν την παλιά εθνική οδό από τον κόμβο των Μεγάρων ώς την Κινέτα.

Η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα θα γίνεται κανονικά.

efsyn.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ