Κομισιόν: Διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν επιστροφές σε εθνικά νομίσματα

3 Νοεμβρίου 2015

«Όσοι προέβλεπαν την αποτυχία των χωρών σε πρόγραμμα και την επιστροφή τους στα εθνικά νομίσματα διαψεύστηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, από το βήμα συνεδρίου του Economist, που πραγματοποιείται στην Κύπρο.

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι μετά τη δημοσιονομική υπευθυνότητα και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ακολουθεί η ώθηση στις επενδύσεις, γι' αυτό και -όπως είπε- αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ ύψους έως και 350 δισ.

Ο εκπρόσωπος απαρίθμησε έργα που έχουν επιλεχθεί στην πρώτη φάση του προγράμματος και μίλησε συγκεκριμένα για: μεγάλο ενεργειακό έργο στη Δανία, έργο ιατρικής περίθαλψης στην Ισπανία, ενεργειακό έργο στη Φινλανδία, ψηφιακό έργο στη Γαλλία, δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Βουλγαρία .

«Προσκαλούμε όποιον έχει επενδυτική πρόταση να απευθύνεται απευθείας στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα. Δεν υπάρχει καμία πολιτική παρέμβαση στην επιλογή των έργων, την οποία έχουν αναλάβει ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες», κατέληξε.

 

http://www.kontranews.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ