Γλυκά ψωμάκια με πορτοκάλι και γλυκάνισο

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<p style="text-align: justify;"><strong>Για το </strong><strong>προζύμι</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>170 γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί</li>
<li>110 γρ. νερό (στους 25-30C)</li>
<li>1 φακελάκι μαγιά ξηρή</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Για τη ζύμη</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>520 γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί</li>
<li>80 γρ. ζάχαρη</li>
<li>40 γρ. μέλι</li>
<li>65 γρ. ηλιέλαιο</li>
<li>15 γρ. αλάτι</li>
<li>30 γρ. νερό (20C)</li>
<li>150 γρ. αυγά (3 αυγά)</li>
<li>50 γρ. κρόκους (2 κρόκοι)</li>
<li>το προζύμι</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Επιπλέον υλικά</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>30 γρ. ανθόνερο</li>
<li>80 γρ. καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού</li>
<li>7 γρ. σπόρους γλυκάνισου (2 κ.γ)</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Για την επικάλυψη</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>50 γρ λιωμένο βούτυρο</li>
<li>80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Για το προζύμι</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με τη βοήθεια μιας κουτάλας.</li>
<li>Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί.</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Για τη ζύμη</strong></p>
<ul>
<li style="text-align: justify;">Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το γάτζο μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και ελαστική και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.</li>
<li style="text-align: justify;">Προσθέτουμε τα επιπλέον υλικά μας σιγά σιγά στη ζυμωμένη ζύμη μας. Μόλις ενωθούν καλά και αυτά, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα ή να διπλασιαστεί σε μέγεθος σκεπασμένη με μεμβράνη σε ζεστό μέρος.</li>
<li style="text-align: justify;">Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες των 100 γρ. και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.</li>
<li style="text-align: justify;">Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και παίρνουμε τις μισές μπαλίτσες μας και τις βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα και με ένα μαχαίρι χαράζουμε τις άκρες στα 5 από τις άκρες προς το κέντρο (θέλουμε να βγει σχήμα περίπου όπως ένας αστερίας).</li>
<li style="text-align: justify;">Επαναλαμβάνουμε και με το δεύτερο ταψί.</li>
<li style="text-align: justify;">Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 45 λεπτά.</li>
<li style="text-align: justify;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.</li>
<li style="text-align: justify;">Ψήνουμε μέχρι η θερμοκρασία στο εσωτερικό τους να φτάσει τους 100 βαθμούς περίπου και απ’έξω να είναι χρυσαφιά. Αυτό θα πάρει περίπου 12-14 λεπτά.</li>
<li style="text-align: justify;">Τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με  ζάχαρη.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα