Καταλήψεις από την ΠΟΕ-ΟΤΑ στα δημαρχεία της χώρας

4 Νοεμβρίου 2015

Σε καταλήψεις των δημαρχείων όλης της χώρας προχώρησαν από τις 10 το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στους δήμους.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ οργανώνει αυτή την κινητοποίηση ως "ένα μήνυμα στη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ., αλλά και στους αιρετούς, που θέλουν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο της μνημονιακής πολιτικής που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις".
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στους δήμους επισημαίνουν πως "έχει ξεκινήσει μία επίθεση σε βάρος μας, που έχει να κάνει με την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, όπως της αποκομιδής των απορριμμάτων και της διάλυσης των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που έχει ισοπεδώσει την Ελλάδα και την κοινωνία, αυξάνοντας τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία".

Ήδη υπό κατάληψη βρίσκονται πολλά δημαρχειακά κτήρια, μεταξύ των οποίων της Θεσσαλονίκης και του Αγρινίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης Κώστα Ξανθόπουλο, «η σημερινή κινητοποίηση είναι στα πλαίσια κινητοποιήσεων με αφορμή την απεργία της επόμενης εβδομάδας στις 12 Νοεμβρίου και με στόχο τη συζήτηση και ενημέρωση των εργαζομένων για τα προβλήματα που υπάρχουν».

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης - πηγή φωτογραφίας: press724

katpoeota.jpg

Δημαρχείο Αγρινίου - πηγή φωτογραφιών: agrinionews


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ