Σπιτική μηλόπιτα: Τέλεια για τα φθινοπωρινά απογεύματα με καφέ

<div class="summary">
<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<br />
<ul class="ingredients">
<li><strong>1½ φλ. </strong>Φαρίνα</li>
<li><strong>1 κουταλάκι </strong>Μπέικιν Πάουντερ</li>
<li><strong>1 φλ. τσαγιού</strong> ζάχαρη</li>
<li><strong>125 γραμμ. </strong>βούτυρο ή μαργαρίνη</li>
<li><strong>4</strong> αυγά</li>
<li><strong>1</strong> λεμόνι (ξύσμα)</li>
<li><strong>3 κ.σ.</strong> κονιάκ</li>
<li><strong>1/2 φλ. τσαγιού </strong>γάλα</li>
<li><strong>5</strong> μήλα καθαρισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα σε ροδέλες ή σε μισοφέγγαρα</li>
<li><strong>1 φλ. τσαγιού </strong>καρύδια χοντροκομμένα</li>
<li><strong>1/2 φλ. τσαγιού </strong>σταφίδα μαύρη</li>
<li><strong>1 κ.σ.</strong> κανέλα</li>
<li><strong>1 κ.γ.</strong> γαρίφαλο</li>
<li><strong>2 κουταλιές </strong>βούτυρο ή μαργαρίνη</li>
<li><strong>1/2 φλ. τσαγιού </strong>καστανή ζάχαρη</li>
</ul>
</div>
<div class="summary"> </div>
<div class="left">
<div id="container-1">
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p><strong>1. </strong>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις δύο κουταλιές βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά. Στρώνουμε τα μήλα στο ταψί καλύπτοντάς το ολόκληρο και πασπαλίζουμε με το ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Βάζουμε το ταψάκι ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.<br /><strong>2.</strong> Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και το γάλα.<br /><strong>3. </strong>Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπολ με το μίγμα και διπλώνουμε απαλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια λεία ζύμη όπως το κέικ.<br /><strong>4.</strong> Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C και όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε για να έρθουν τα μήλα από πάνω.</p>
<br />
<div class="time"><span>Mερίδες:</span> 12</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Προετοιμασίας:</span> 15 λεπτά</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Ψησίματος:</span> 60 λεπτά</div>
<div class="time">argiro.gr</div>
<div class="time">
<h3> </h3>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα