Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας με πολέντα

5 Νοεμβρίου 2015

 

Συστατικά
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες 1 εκ
  • στικ σέλερι καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 
  • κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε κομματάκια 5 εκ.
  • 2,5 κούπες κόκκινο κρασί 
  • κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • μέτριες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα

Για την πολέντα

  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • 850 γρ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • κούπα πολέντα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  • Προσθέτουμε το κρασί και το θυμάρι, ανακατεύουμε και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες καθώς και αλατοπίπερο.
  • Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας για 2 ώρες ανακατεύοντας που και που μέχρι να μαλακώσει.

Για την πολέντα

  • Βάζουμε το λάδι σε ένα μέτριο μπολ που να χωράει πάνω από ένα λίτρο και με το χέρι μας το αλείφουμε παντού.
  • Βάζουμε το ζωμό να βράσει σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε σιγά σιγά την πολέντα ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά…
  • Αδειάζουμε την πολέντα στο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει σκεπάζοντας το με μια πετσέτα. 
  • Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε μαζί με το κρέας.
 
akispetretzikis.com
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...