Σαλάτα με φακές και βινεγκρέτ σκόρδου

6 Νοεμβρίου 2015

Οι φακές είναι πεντανόστιμες και πολύ θρεπτικές!
Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ κάτι αντίστοιχο σας υπόσχομαι οτι θα λατρέψετε αυτή την «μεταμόρφωση» της φακής σε μία δροσερή και απολαυστική σαλάτα!

Υλικά

  • 1½ φλυτζάνια φακές χονδρές
  • 1 φλυτζάνι καλαμπόκι
  • κόκκινη πιπεριά
  • πράσινη πιπεριά
  • ντομάτα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
  • 5 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
  •  Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
  •  Μπούκοβο

Οδηγίες

  1. Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις φακές μαζί με τα φύλλα δάφνης και τα σκόρδα. Προσέχουμε να μήν παραβράσουν!
    Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και τα σκόρδα.
  2. Σε ένα μπώλ βάζουμε τις φακές, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό, ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε σαλατιέρα.
    Προσθέτουμε τις πιπεριές, την ντομάτα,από την οποία αφαιρέσαμε τους σπόρους και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
  3. Στο multi ρίχνουμε τα βρασμένα σκόρδα, το λάδι, το μπαλσάμικο και το λευκό ξύδι και πολτοποιούμε.
    Περιχύνουμε την σαλάτα και πασπαλίζουμε με μπούκοβο!

    Πρίν τιν σερβίρουμε την βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο!
 
 
funkycook.gr


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ