Cupcakes με κολοκύθα και frosting μελιού

9 Νοεμβρίου 2015
Αν αγαπάς τα cupcakes, αυτά εδώ θα τα λατρέψεις.
 
 
Συστατικά
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 70 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 240 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
  • μια πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. ξυνόγαλο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κούπα πουρέ κολοκύθας (280 γρ)

Για την επικάλυψη

  • 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα cupcakes

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξυνόγαλο με τον πουρέ κολοκύθας και τη βανίλια. Μόλις ομογενοποιηθούν αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ περνάμε από σίτα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα περιμένοντας να ενσωματωθεί καλά το ένα πριν ρίξουμε το επόμενο.
  • Προσθέτουμε στο μίξερ εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το ξυνόγαλο ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για cupcake φροντίζοντας να τα γεμίσουμε μέχρι τα 3/4.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για την επικάλυψη

  • Xτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και διακοσμούμε τα cupcakes μας. Στολίζουμε με καραμελωμένα τζίντζερ!

 

akispetretzikis.com

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ