Σούπα με κινόα και φακές

9 Νοεμβρίου 2015
Γευστική, δυναμωτική και light επιλογή ως κυρίως πιάτο. 
 
 
 
Συστατικά
  • 100 γρ. κινόα
  • 60 γρ. φακές μουλιασμένες σε νερό για 2 ώρες
  • 1,2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1,5 κ.σ. αλεύρι ανακατεμένο με 2 κ.σ. νερό
  • 80 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ξερό
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • φρέσκα κρεμμυδάκια
  • δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ξεπλένουμε την κινόα καλά 2-3 χέρια και τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τη βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  • Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ
  • Βάζουμε και τις φακές σε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ζωμό, το κρεμμύδι και το σκόρδο που τα έχουμε σοτάρει και τα βάζουμε να πάρουν μία βράση.
  • Σε ένα μπολ με τη βοήθεια του σύρματος χτυπάμε τα αυγά, το γαιούρτι, και το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το νερό. Μέσα στο μπολ προσθέτουμε λίγο από το ζωμό ανακατεύοντας καλά και προσθέτουμε το μείγμα μέσα στο ζωμό χαμηλώνοντας τη φωτιά να ζεσταθεί αλλά να μην βράσει ενώ ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το μπούκοβο, τον ξερό δυόσμο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε την κινόα με τις φακές στα μπολ, τα απογεμίζουμε με τη σούπα , μοιράζουμε από πάνω το αρωματικό βούτυρο  και προσθέτουμε φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο ψιλοκομμένο. 

 Διαβάστε περισσότερα στο

http://akispetretzikis.com/el/categories/soypes/soypa-me-kinoa-kai-fakes

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ