Light κέικ με κουάκερ, μήλο και κανέλα

9 Νοεμβρίου 2015

Ελαφρύ, νόστιμο, ιδανικό για coffee break ή για "στιγμές αδυναμίας" που αναζητάς το γλυκάκι. Μια πανεύκολη συνταγή με ελάχιστα υλικά που αγαπά τη Άννα! 

 

ΥΛΙΚΑ

Για δέκα μερίδες θα χρειαστείτε : 

300γρ.μήλα καθαρισμένα

150γρ.γάλα φρέσκο πλήρες

75γρ. ζάχαρη καστανή 

50γρ.μέλι

350γρ.νιφάδες βρώμης (κουάκερ)

1κ.γ μπέικιν παουντερ

1κ.γ  κανέλα

λίγο βούτυρο για το ταψί

ζάχαρη άχνη [προαιρετικά,για το πασπάλισμα]

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα και τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε κομμάτια, τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. 

Ζεσταίνουμε το γάλα ώσπου να γίνει χλιαρό και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι, ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη στη συνέχεια προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν, την κανέλα και το  τέλος το πολτοποιημένο μήλο.Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς

Βουτυρώνουμε  ένα ταψί τετράγωνο ή ένα τσέρκι 20χ20εκ. ή μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα και  ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για  25' με 30' λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας στο κεντρο ένα μαχαίρι προσέχοντας η λάμα του  να βγει  καθαρή.

Το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Όταν κρυώσει εντελώς το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη.

 Το κέικ βγαίνει κάπως υγρό στο εσωτερικό του μην ανησυχείτε, δεν είναι  ωμό.

Επειδή είναι αρκετά χορταστικό το κόβουμε σε μικρές τετράγωνες μερίδες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ