Το μπανάκι του μωρού: Πώς να το κάνετε ένα ευχάριστο παιχνίδι

9 Νοεμβρίου 2015

Για τα περισσότερα βρέφη, η ώρα του μπάνιου, είναι διασκεδαστική και χαλαρωτική. Για μεγαλύτερα παιδάκια όμως η ώρα του μπάνιου μπορεί να μην αποτελεί και τόσο ευχάριστη διαδικασία. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να την κάνουμε όσο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα γίνεται ώστε να μην αισθανθεί το παιδί ότι το πιέζουμε.

Aπό την επιστημονική ομάδα του διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα diatrofi.gr 

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει το μπάνιο μια από τις αγαπημένες ώρες τις ημέρας είναι να συνδυαστεί με παιχνίδι. Και τι πιο ευχάριστο από το messy play στο μπάνιο;

Νερόμπομπες: Παίρνουμε μερικά μπαλονάκια τα οποία γεμίζουμε νερό από τη βρύση και γεμίζουμε τη μπανιέρα με αυτά. Τα σκάμε με δύναμη στη μπανιέρα!!

Νεροπίστολα: Μπαίνουμε στη μπανιέρα και παίζουμε νεροπόλεμο. Ταυτόχρονα, μπορούμε να βάλουμε και σαπουνάδα και να την ξεβγάλουμε (όσο μπορούμε με τα νεροπίστολα)

Χρωματιστό νερό: Βάζουμε στη μπανιέρα τα κουβαδάκια της παραλίας, ποτιστήρι, ποτηράκια διαφόρων μεγεθών. Βάζουμε σε κάποια από αυτά νερό και αν θέλουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε το παιδί να πειραματιστεί με το νερό και τους όγκους των δοχείων.

Ζωγραφική μπάνιου: Θα χρειαστούμε αφρό ξυρίσματος και χρώματα ζαχαροπλαστικής ή υγρό πιάτων, λίγο νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Με αυτά τα υλικά που θα ανακατέψουμε καλά, φτιάχνουμε μπογιές, της οποίες θα βάλουμε σε ποτηράκια, θα τις δώσουμε στα παιδιά να ζωγραφίσουν τα πλακάκια του μπάνιου.

mpanio3

Μόλις τελειώσει η ζωγραφική, φωτογραφίζουμε το έργο και ξεπλένουμε με άφθονο νερό!

mpanio4

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλευρομπογιές που θα φτιάξουμε με αλεύρι, νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...