Ταρτάκια με χουρμά, φουντούκια, κακάο και καρύδα

11 Νοεμβρίου 2015

Μια τάρτα που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα χορτοφάγοι και μη, συνδυάζοντας τη με τον καφέ, το τσάι τους ή και στο πρωινό!

Υλικά για ζύμη

  • 80 γραμμάρια χουρμαδόπαστα*
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 ½ κούπα φουντούκια ωμά
  • ½ κούπα τριμμένη καρύδα
  • ¼ κούπας φυτικό γάλα (αμυγδάλου, ρυζιού, κλπ)

* χτυπάτε στο μπλέντερ τους χουρμάδες προσθέτοντας χλιαρό νερό.

 

Υλικά για τη γέμιση

  • 400 ml γάλα καρύδας (σε κονσέρβα)
  • 50 ml φυτικό γάλα (αμυγδάλου, ρυζιού, κλπ)
  • 6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή

Προετοιμασία ζύμης

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με μπλέντερ σταδιακά, μέχρι να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη.
  2. Απλώνουμε την ζύμη σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκατοστών ή σε μικρότερα σκεύη για ταρτάκια.

 

Προετοιμασία γέμισης

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι κι ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουερ.
  2. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  3. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  4. Όταν κρυώσει η κρέμα, παίρνουμε ένα μίξερ χειρός και την ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αφράτη.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα (ή στα ταρτάκια) μας.
  6. Την αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά η κρέμα.
  7. Πασπαλίζουμε με φουντούκια, καρύδα ή και κακάο.

Σερβίρεται καλύτερα κρύα ή και σε θερμοκρασία δωματίου. 


tartesgr.wordpress.com

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ