Μπύρα με Ginger

12 Νοεμβρίου 2015

Απίθανη συνταγή για να φτιάξεις την δική σου μπύρα με Ginger ή αλλιώς Τζιτζιμπύρα, στο σπίτι! 

Για το σιρόπι με τζίντζερ

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125 ml νερό
  • 2 κ.σ. λεπτοτριμμένο φρέσκο τζίντζερ

Για τη μπύρα

  • 1/8 κ.γ. μαγιά μπύρας σε σκόνη
  • το σιρόπι από τζίντζερ
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1750 ml νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ξεφλουδίζουμε ένα κομμάτι από το τζίντζερ με ένα κουτάλι.
  • Το περνάμε στον τρίφτη από τις μικρές τρύπες.
  • Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό και το τζίντζερ.
  • Βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέσα στο κατσαρολάκι για μια ώρα.
  • Περνάμε το μείγμα από σίτα και διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Σε ένα ΠΛΑΣΤΙΚΟ μπουκάλι 2 λίτρων αδειάζουμε το κρύο σιρόπι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη μαγιά και απογεμίζουμε με το υπόλοιπο νερό.
  • Αφήνουμε για 24 ώρες σε σκοτεινό μέρος..
  • Λόγω ζύμωσης θα δημιουργηθούν φυσσαλίδες αερίου μέσα στο μπουκάλι. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο όταν το μπουκάλι δεν θα μπορούμε πια να το πιέσουμε.
  • Διατηρούμε για 4 μέρες στο ψυγείο.
  • Στο ψυγείο μειώνεται η ζύμωση αλλά δεν σταματά. Που και που ξεβιδώνουμε το καπάκι για να απελευθερώσουμε λίγο από το διοξείδιο που δημιουργείται.
  • ΠΑΝΤΑ το έχουμε σε ΠΛΑΣΤΙΚΟ μπουκάλι

http://akispetretzikis.com/


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ