Μπύρα με Ginger

<p><span>Απίθανη συνταγή για να φτιάξεις την δική σου μπύρα με Ginger ή αλλιώς Τζιτζιμπύρα, στο σπίτι! </span></p>
<p><strong>Για το σιρόπι με τζίντζερ</strong></p>
<ul>
<li>200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική</li>
<li>125 ml νερό</li>
<li>2 κ.σ. λεπτοτριμμένο φρέσκο τζίντζερ</li>
</ul>
<p><strong>Για τη μπύρα</strong></p>
<ul>
<li>1/8 κ.γ. μαγιά μπύρας σε σκόνη</li>
<li>το σιρόπι από τζίντζερ</li>
<li>3 κ.σ. χυμό λεμονιού</li>
<li>1750 ml νερό</li>
</ul>
<div>Μέθοδος Εκτέλεσης
<div class="text">
<ul>
<li>Ξεφλουδίζουμε ένα κομμάτι από το τζίντζερ με ένα κουτάλι.</li>
<li>Το περνάμε στον τρίφτη από τις μικρές τρύπες.</li>
<li>Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό και το τζίντζερ.</li>
<li>Βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέσα στο κατσαρολάκι για μια ώρα.</li>
<li>Περνάμε το μείγμα από σίτα και διατηρούμε στο ψυγείο.</li>
<li>Σε ένα ΠΛΑΣΤΙΚΟ μπουκάλι 2 λίτρων αδειάζουμε το κρύο σιρόπι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη μαγιά και απογεμίζουμε με το υπόλοιπο νερό.</li>
<li>Αφήνουμε για 24 ώρες σε σκοτεινό μέρος..</li>
<li>Λόγω ζύμωσης θα δημιουργηθούν φυσσαλίδες αερίου μέσα στο μπουκάλι. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο όταν το μπουκάλι δεν θα μπορούμε πια να το πιέσουμε.</li>
<li>Διατηρούμε για 4 μέρες στο ψυγείο.</li>
<li>Στο ψυγείο μειώνεται η ζύμωση αλλά δεν σταματά. Που και που ξεβιδώνουμε το καπάκι για να απελευθερώσουμε λίγο από το διοξείδιο που δημιουργείται.</li>
<li>ΠΑΝΤΑ το έχουμε σε ΠΛΑΣΤΙΚΟ μπουκάλι</li>
</ul>
</div>
</div>
<p><span><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></span></p>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα