Ιταλικά καντουτσίνι

13 Νοεμβρίου 2015

Τα διάσημα ιταλικά, διπλοφουρνιστά μπισκοτάκια ταιριάζουν πολύ με τον καφέ αν και τρώγονται με μεγάλη ευχαρίστηση και μόνα τους.

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 125γρ. ζάχαρη άχνη
  • 450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 80γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 40ml κονιάκ
  • 60ml χυμό πορτοκαλιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βήμα 2

Βάζετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.

Βήμα 3

Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα και γίνει μια εύπλαστη ζύμη, την πλάθετε σε μπαστούνι διαμέτρου 5εκ., τη βάζετε στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο έως ότου πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα.

Βήμα 4

Όταν ψηθεί το καντουτσίνι το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια διαστάσεων περίπου 1εκ.

Βήμα 5

Βάζετε ξανά τα μπισκοτάκια στο ταψί και τα ψήνετε ξανά στο φούρνο, στους 160°C για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν.

 

olivemagazine.gr



ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +119637+43395+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πέθανε η Ζωή Λάσκαρη
Τα νέα της ημέρας
Πέθανε η Ζωή Λάσκαρη