Παστίτσιο, η light εκδοχή

13 Νοεμβρίου 2015

Με έξυπνες αντικαταστάσεις, αφαιρέσεις, ακόμα και προσθήκες, μετατρέπουμε παχυντικά τρόφιμα, φαγητά και γλυκά σε light. Έτσι, κάθε φορά που τα απολαμβάνουμε γλιτώνουμε πολλές, πολλές θερμίδες . Χωρίς να στερηθούμε αγαπημένες γεύσεις, χωρίς εκπτώσεις στο γευστικό αποτέλεσμα, χωρίς να περιορίσουμε το μέγεθος των μερίδων μας.


Ανά μερίδα:
Τυπική συνταγή 650 θερμίδες.
Διαιτητική εκδοχή 316 θερμίδες.
Γλιτώνουμε 334 θερμίδες.

Υλικά τυπικής συνταγής: 1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά, 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, 1 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη, 2 φλιτζ. χυμός ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Για την μπεσαμέλ: 8 φλιτζ. γάλα, 150 γραμμ. βούτυρο, 20 κουταλιές αλεύρι, αλάτι, άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Επιπλέον: 1/2 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη, λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Διαιτητική εκδοχή:

  • Αντικαθιστούμε το μοσχαρίσιο κιμά με κιμά γαλοπούλας ή «κιμά» σόγιας.
  • Αντί για κεφαλογραβιέρα, χρησιμοποιούμε άλλο κίτρινο τυρί με 16-20% λιπαρά.
  • Παραλείπουμε εντελώς τη ζάχαρη.
  • Χρησιμοποιούμε γάλα με 1,5% λιπαρά.
  • Αντικαθιστούμε το βούτυρο με μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών.
  • Δεν χρησιμοποιούμε τα «επιπλέον».
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ