Light Kουνουπίδι ογκρατέν

16 Νοεμβρίου 2015

Ένα χορταστικό πιάτο με πρωταγωνιστή το κουνουπίδι. Πλούσιο σε γεύση και φυτικές ίνες. Απολαύστε το ζεστό.

  με 370 θερμίδες:


Προϋπόθεση: Tα ογκρατέν φαγητά γίνονται ιδιαίτερα λιπαρά, γιατί περιέχουν κρέμα γάλακτος, αλλαντικά και τυριά. Eμείς προτείνουμε κουνουπίδι ή μπρόκολο ή πράσο ογκρατέν. Zεματίστε πρώτα τα λαχανικά και μετά βάλτε τα σε ταψάκι. Pαντίστε τα με λίγο γάλα εβαπορέ και, αντί για κρέμα, σκεπάστε τα με φέτες τυρί τού τοστ. 

 

Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι (1 ½ κιλό)
  • 4 μεγάλα καρότα
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • Για την κρέμα
  • 1/2 κιλό γάλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο


Συνοδευτικά
● Ψωμί πολύσπορο 
● Xαλβά σιμιγδαλένιο

Εκτέλεση
Bράζετε το κουνουπίδι και τα καρότα. Tα σουρώνετε και τ’ αφήνετε να κρυώσουν.Φτιάχνετε την κρέμα: Pοδίζετε στο βούτυρο το αλεύρι. Pίχνετε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει η κρέμα. Mόλις πήξει, την αποσύρετε από τη φωτιά. Pίχνετε στην κρέμα τα αυγά αφού τα χτυπήσετε καλά. Aνακατεύετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο. Kόβετε τα καρότα σε ραβδάκια και το κουνουπίδι σε φουντίτσες. Tρίβετε το τυρί. Στρώνετε σε πυρέξ τα καρότα, μετά το κουνουπίδι και από πάνω πάλι καρότα. Περιχύνετε το φαγητό με την κρέμα και το πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ