Μπιφτέκια με βρώμη

16 Νοεμβρίου 2015
Υλικά (8 μέτρια μπιφτέκια):
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
50 γρ. βρώμη σε σκόνη(αλέθετε στο μουλτι)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 μεγάλες κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
50 ml ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαιντανό
αλάτι
πιπέρι
 
Εκτέλεση :

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί για τα μπιφτέκια και ζυμώνετε καλά.

Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο 3 ώρες περίπου.

Πλάθετε 8 ισομεγέθη μπιφτέκια.

Λαδώνετε ένα σχαροτήγανο και ψήνετε τα μπιφτέκια για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να θωρακιστούν τα μπιφτέκια και να κρατήσουν μέσα τα ζουμιά τους.

Μεταφέρετε τα μπιφτέκια σε ένα ταψάκι και ψήνετε σε δυνατή θερμοκρασία στο φούρνο για 20 λεπτά να ψηθούν καλά μέχρι μέσα.

Τιπ:

Αν θέλετε τα μπιφτέκια πιο ελαφριά μπορείτε να σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και έπειτα να τα προσθέσετε στον κιμά.


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ