Λαχταριστές καριόκες

16 Νοεμβρίου 2015
Υλικά :
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
3 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. κονιάκ
1 κούπα καρύδια
μπισκότα τριμμένα ότι θέλετε (προτιμήστε μπισκότα βουτύρου)
4-5 μεγάλες φέτες κέικ
300 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας
 
 
Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα τριμμένα στο μούλτι μπισκότα, το κέικ τριμμένο και τα καρύδια.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε μαζί το γάλα, με την μαργαρίνη και την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Στη συνέχεια προσθέτετε το κακάο και το κονιάκ και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

Ενώνετε τα δυο μείγματα και ζυμώνετε ελαφρώς να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετείτε το μείγμα σε λαδόκολλα και σχηματίζετε έναν κορμό.

Τυλίγετε με την λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε ένα βράδυ στο ψυγείο να σφίξει ο κορμός

Την επόμενη μέρα κόβετε τον κορμό σε κομμάτια 1 εκ.

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και με 2 πιρουνάκια βουτάτε τις καριόκες μέσα στην σοκολάτα.Τις στραγγίζετε να μην έχουν πολύ σοκολάτα και τοποθετείτε σε λαδόκολλα μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

cookcool.gr 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ