Αυθεντική τιραμισού

16 Νοεμβρίου 2015
Υλικά :
1 συσκευασία σαβαγιάρ για τιραμισού
80 ml καφέ εσπρέσσο
2 κ.σ. κονιάκ ή Brandy ή κρασί Masala ή Amaretto
κακάο σκόνη για πασπάλισμα
Για την κρέμα :
200 γρ. mascarpone
4 κ.σ. ζάχαρη
2 αυγά
 
Εκτέλεση :

Χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τους 2 κρόκους με την ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.Στη συνέχεια ρίχνετε το τυρί mascarpone.

Ενσωματώνετε σταδιακά την μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά για να μην φύγει ο αέρας.Τοποθετείτε την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα.Είναι ρευστή κρέμα μην περιμένετε να σφίξει εντελώς.

Φτιάχνετε τον καφέ και τον αφήνετε να κρυώσει εντελώς.Στην συνέχεια προσθέτετε το κονιάκ.

Παίρνετε ένα ένα τα σαβαγιάρ και τα βουτάτε για λίγα δευτερόλεπτα στο μείγμα καφέ-κονιάκ και τα στρώνετε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε.Εμείς κάνουμε ατομικά τιραμισού γι'αυτό τα σπάμε.

Καλύπτετε με λίγη κρέμα και βάζετε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ.

Καλύπτετε με κρέμα και αφήνετε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.Πασπαλίζετε με κακάο τελευταία στιγμή πριν σερβίρετε γιατί το κακάο στο ψυγείο νοτίζει.

Tips: 

1. Τα σαβαγιάρ θέλουν πραγματικά ένα γρήγορο βούτηγμα στον καφέ γιατί παπαριάζουν εύκολα.

2. Αν έχετε υπομονή και την φάτε την επόμενη μέρα είναι εξαιρετική

 


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ