Μαρέγκες με γλυκάνισο

18 Νοεμβρίου 2015
Εύκολο απλό και σχετικά "αθώο" γλυκάκι, ιδανικό για στιγμές αδυναμίας!
 
 
Συστατικά
  • 4 ασπράδια
  • 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. γλυκάνισο ωμό ολόκληρο και λίγο έξτρα για σερβίρισμα
  • ½ κούπα αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τα ασπράδια να αφρατέψουν για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε μέσα την κρυσταλλική ζάχαρη σταδιακά και χτυπάμε για 8-10 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
  • Μετά ρίχνουμε την άχνη σιγά σιγά και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε μέσα το γλυκάνισο.
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί, λαδόκολλα και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από τη μαρέγκα κουταλιές της σούπας.
  • Σκορπίζουμε από πάνω τα αμύγδαλα και έξτρα γλυκάνισο και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 2 ώρες.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο φούρνο.
  • Κρατάμε σε ένα κλειστό κουτί. 

 

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...