Milky way

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Π</span>ιες το αντί γάλακτος το βράδυ και συνόδευσέ το με μπισκότα. Ακατάλληλο για ανηλίκους.</p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>150 ml φρέσκο, πλήρες γάλα (3/4 φλιτζ. τσαγιού)</li>
<li>30 ml λικέρ Kahlua ή άλλο λικέρ καφέ</li>
<li>1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη</li>
<li>φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο ή ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό) ή λίγη κανέλα σε σκόνη</li>
</ul>
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη άχνη στο μπρίκι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας. Δεν χρειάζεται το γάλα να βράσει, απλά να ζεσταθεί καλά. Λίγο πριν αποσύρουμε απο τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ καφέ, ανακατεύουμε και γεμίζουμε ένα φλιτζάνι. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο ή την κανέλα και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό. Αν χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το βάζουμε με το γάλα στο μπρίκι και το σουρώνουμε προτού το σερβίρουμε, για να μη το μασάμε μετά.</p>
<p> </p>
<p>Συνοδεύουμε με μπισκότα της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση digestives ή πτι-μπερ.</p>
<p>γαστρονόμος.gr</p>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα